RINO amsterdam: hybride lesomgeving dankzij de IT van SolidQ

“De moderne werk- en leerplek stond al op ons wensenlijstje toen corona het versnelde. SolidQ maakte dat ook heel snel mogelijk.”

SolidQ, al jarenlang een betrouwbare IT-Partner

SolidQ en Rino hebben al een jarenlange relatie. SolidQ treed op als een echte IT-Partner die meedenkt en de zorg omtrent IT uit handen neemt. Periodiek zitten wij met de klant om te bespreken wat de business nodig heeft en hoe processen efficiënter en effectiever kunnen worden gemaakt. Het werk van SolidQ beperkt zich dus zeker niet tot alleen het leveren van producten of diensten maar speelt in op de diepere behoefte van de klant. Hoe optimaliseer ik mijn business met behulp van IT?

Rino

Versneld naar de moderne werkplek, door corona

“Bij RINO amsterdam waren we al van plan om de moderne werk- en leerplek te introduceren voor onze medewerkers en onze cursisten. We hadden met SolidQ bedacht hoe we Office 365 gingen toepassen, maar toen kwam corona. Per direct moest iedereen vanuit huis kunnen werken en SolidQ heeft dat voor ons meteen geregeld. Echt crisismanagement was dat. Nu werken we samen om dat ook vanuit beleid goed te regelen.” Davy Blekman, directeur bij RINO amsterdam, vindt in SolidQ een fijne IT-partner. “We zijn al jaren klant en het is heel prettig om samen met hen op te trekken.”

Onze dienstverlening aan RINO amsterdam

RINO amsterdam verzorgt opleidingen voor professionals in de GGZ. Wij regelen al jarenlang hun IT, zoals het systeembeheer, de telefonie en de hardware op locatie. Naarmate RINO amsterdam groeide, ging de IT daarin mee. Nu vindt er een professionaliseringsslag plaats waarbij onze expertise in Office 365 goed van pas komt; het solide in de organisatie verankeren van de maatregelen die eerder genomen zijn vanwege corona.

“Een toekomstbestendige IT-omgeving met o.a. hybride lessen”

“Ik wil voor RINO amsterdam een toekomstbestendige IT-omgeving waarin bijvoorbeeld hybride lessen mogelijk zijn. SolidQ mag zich daar gevraagd en ongevraagd tegenaan bemoeien, en dat doen ze ook. Ze zijn proactief en echte hands-on meedenkers.” Davy Blekman is heel tevreden over de brede ondersteuning; van de dagelijkse support tot en met het zoeken naar IT-oplossingen die passen bij nu en later. “Van de camera’s om online les te kunnen geven tot het online beschikbaar stellen van alle administratieve systemen, SolidQ regelt het voor ons en denkt erover na dat het past bij de soort organisatie die we willen zijn.”

Alle hardware en kabels

RINO heeft leslocaties in hartje Amsterdam. “We hebben veel vierkante meters en alle hardware en kabels zijn door SolidQ aangelegd. Ook als er wat aangepast moest worden vanwege verbouwingen. Of wanneer er ineens camera’s nodig waren, zoals in maart (2020, red.) voor het online lesgeven vanwege corona. Zij regelen het allemaal en dat gaat altijd gewoon goed.”

“Goed voor middelgrote mkb-bedrijven”

Wij zetten ons in om steeds weer mee- en vooruit te denken met de klant. En dat wordt gewaardeerd: “SolidQ past goed bij middelgrote mkb-bedrijven omdat ze op alle niveaus ondersteunen. Onze IT is bij hen in goede handen. Als er wat is, wordt het altijd goed opgelost. Ik heb er vertrouwen in dat het goed geregeld wordt. De samenwerking is betrouwbaar en ik merk dat men bij SolidQ ook de verantwoordelijkheid voelt om het goed te doen. Dat is belangrijk en werkt prettig.”

Over Rino

RINO amsterdam biedt opleiding en inspiratie aan GGZ-professionals:  gezondheidszorgpsychologen, eerstelijnspsychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen, psychiaters, verpleegkundigen, vaktherapeuten en psychosociale hulpverleners. Maar ook beroepsbeoefenaren in aangrenzende werkvelden, zoals maatschappelijk werkers, huisartsen en arbo-psychologen kunnen bij ons terecht. RINO amsterdam heeft drie afdelingen. De afdeling Nascholing & Opleidingen, ontwikkelt, organiseert en administreert kortdurende nascholingscursussen, specialistische opleidingen en opleidingsroutes. Bij de afdeling BIG-opleidingen leidt een team van medewerkers en coördinatoren het onderwijs voor alle BIG-opleidingsgroepen in goede banen en onderhoudt het contact met de deelnemers en met praktijkinstellingen in de regio. De afdeling ZonderZorg ondersteunt stichtingen en verenigingen in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en aangrenzende terreinen, met verschillende administratieve en organisatorische diensten. Van ledenadministratie tot het beheren van een beroepsregister en het organiseren van congressen. 

 


Terug naar het overzicht