Microsoft Teams bellen

Hoe gebruik je Microsoft Teams als telefooncentrale?

90% van de bedrijven gebruikt nu Microsoft Teams als de standaard samenwerkingstool. Collega’s via Teams een chatbericht sturen of (video)bellen doen we inmiddels allemaal. Maar hoe bereik je iemand die geen Teams gebruikt? Of een klant buiten je organisatie op algemene bedrijfs- of 06-nummers? Daarvoor bellen we nog steeds via het mobiele of vaste telefoonnummer buiten de Teams omgeving. Voor jou als gebruiker is dit verre van handig en zelfs verwarrend. Wat doe je als je in een Teams meeting zit en je mobiele of vaste toestel gaat over? Waarom moet je buiten Teams telefoonnummers bellen terwijl er in Teams een telefoonknop zit? Vrij eenvoudig kun je Teams ook als telefooncentrale gebruiken zodat je vanuit Teams de hele wereld kan bellen en zelfs gebeld kan worden via de Teams App op je mobiel.

teams.jpeg

 

Elke Teams-gebruiker is bereikbaar op een vast telefoonnummer waarmee hij ook mee naar buiten belt.

Met Microsoft Teams bellen krijgt elke Microsoft 365 gebruiker een vast telefoonnummer in Microsoft Teams toegewezen. Zij kunnen daarmee bellen en gebeld worden, doorverbinden en ze hebben uiteraard een voicemail.

Afhankelijk van de instellingen belt de klant uit met het algemene bedrijfstelefoonnummer of met zijn directe telefoonnummer. Je beschikt zo over een geïntegreerde werkplek, zowel op kantoor als onderweg. Dat kan met een laptop, tablet of zelfs alleen met een smartphone.

Integratie van communicatie werkt efficiënter

Microsoft Teams geeft je vrijheid, want het werkt op Windows, iOS, Mac en Android. Hierdoor is het mogelijk om via elk device te bellen. Met Microsoft Teams bellen werk je vanuit één digitale omgeving en hoef je niet meer te schakelen. In het scherm heb je de functies die je al weet van je smartphone en meer.

Je ziet daar je belgeschiedenis, de voicemail, doorschakelfunctie, het adresboek en je kunt daar bellers in de wacht zetten of toevoegen aan een gesprek. Microsoft Teams bellen is geschikt voor elk type bedrijf en je kunt het bij elke Microsoft 365 licentie inzetten. Dankzij de ingebouwde vergaderfunctie kan iedereen met een computer of telefoon meedoen.

 

Alle functionaliteiten van een volwaardige telefooncentrale

Met Microsoft Teams bellen krijg je de functionaliteiten van een volwaardig telefooncentrale. Doorverbinden, belgroepen, wachtteksten, gesprekken parkeren, keuzemenu’s, audio conferentie, voicemail en zelfs een volledig callcenter oplossing kunnen eenvoudig worden ingesteld. Ook audio-conferentie is mogelijk, zodat ook niet Microsoft Teams gebruikers eenvoudig kunnen inbellen voor een Teams meeting.

teams02.png