Waarom MFA?

21 Juli 2021

Wachtwoorden! Een ware crime om ze te onthouden. En voor steeds meer van ons werk geld dat we meer en meer gebruik maken van applicaties waar een wachtwoord voor verzonnen moet worden? Hoe onthouden we ze allemaal? Maken we gebruik van een password manager? Of vullen we overal hetzelfde wachtwoord in? Dat laatste is al helemaal tegen het zere been van onze security policies!

En wat nu als ik zeg dat reguliere wachtwoorden achterhaald zijn? Doen we dan voor niets al die moeite? Ja eigenlijk wel want een traditioneel wachtwoord is nog steeds een relatief makkelijk te kraken gegeven. Een veilig wachtwoord bestaat uit minstens 18 tekens variërend van hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen. Hoe ga je dit voor meerdere applicaties onthouden? Niet dus.

Multi factor authenticatie dat is het toverwoord. MFA maakt inlogprocedures veiliger en gebruiksvriendelijker. Het systeem combineert iets wat je weet met wat je hebt. Bijvoorbeeld een wachtwoord of pincode met een SMS, E-Mail of biometric print. Een hacker moet nu niet alleen jouw wachtwoord hebben maar ook bijvoorbeeld toegang tot je smartphone om de code die per SMS wordt toegezonden te weten.

MFA voor iedereen!

Het is belangrijk om MFA voor iedereen binnen jouw organisatie in te zetten en niet alleen voor de personen die met belangrijke of gevoelige data werken. Want ook via de receptioniste kunnen ze je bedrijfsnetwerk binnen komen. En éénmaal binnen hebben ze snel toegang tot al je data.

Wil je meer weten over MFA en wat het voor jouw bedrijf kan betekenen? Of hoe je het inzet in jouw bedrijf neem dan contact met ons op.


Terug naar het overzicht