0297 - 38 52 55
0297 - 38 52 55
info@solidq.nl
Complete ontzorging van alle ICT
Alle winkels beheerd door één ICT-partner. Dat is snel schakelen.
Bel: 0297 - 38 52 55
Of laat ons contact met u opnemen
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist


Totaal ICT concept voor een wijn importeur en 11 winkels

SolidQ IT in Mijdrecht is een totaalaanbieder van ICT diensten aan bedrijven. Wij volgen hier het ‘one-stop-shop’ concept. Vanuit een veilig, snel en betrouwbaar netwerk als ruggengraat leveren we vrijwel alle denkbare diensten voor het moderne bedrijfsleven, inclusief de support.

In plaats van het uitlichten van één specifieke dienst leek het ons leuk om ook eens een totaalconcept te beschrijven. Een showcase zeg maar. Zo’n showcase heeft namelijk een belangrijk extraatje in vergelijking met een beschrijving van één enkele dienst. Het laat zien hoe ons bedrijf een complexe situatie analyseert om vervolgens een oplossing te ontwerpen op basis van verschillende diensten, componenten en competenties uit ons bedrijf. Voor de liefhebber van een bourgondische levensstijl zit er overigens nòg een extraatje in!

Maak kennis met Résidence Wijnen

Résidence Wijnen verkent 365 dagen per jaar de markt onder producenten en consumenten en importeert wijnen uit alle delen van de wereld om deze te leveren aan horeca- en retailbedrijven in Nederland. Van grote merken tot unieke cultwijnen. Het bedrijf onderscheidt zich door een assortiment dat niet op volume maar op kwaliteit en service is gebaseerd. Ze willen niet de grootste zijn; liever de beste.

Wijnkoperij De Gouden Ton

Via een eigen retailkanaal levert Résidence Wijnen ook aan particulieren. De Gouden Ton is een franchiseonderneming waar anno 2016 inmiddels 11 wijnwinkels bij aangesloten zijn, verspreid over heel Nederland. Sinds 2006 biedt De Gouden Ton ook wijnen via het internet aan en werd onder meer verkozen tot ‘beste webwijnwinkel van 2015.’

De diensten van SolidQ IT

Résidence Wijnen en SolidQ IT werken al lange tijd samen. Ook voor de franchise organisatie tekenen wij voor de techniek. Alle bestellingen van de winkels aan de importeur verlopen inmiddels digitaal.

Het netwerk: hart van de operatie

Door de verregaande digitalisering binnen en buiten de winkels hebben we een netwerk ontworpen dat alle wijnwinkels met de importeur verbindt. Omdat De Gouden Ton een franchise formule is, is feitelijk elke locatie een ander bedrijf. Dit stelt extra eisen aan de veiligheid van het netwerk en aan het toekennen van toegang tot (delen van) het netwerk. Elke winkel heeft een eigen, beveiligde en dedicated lijnverbinding met de importeur. Daarnaast zijn de winkels aangesloten op snelle internetlijnen.

Bel: 0297 - 38 52 55
Of laat ons contact met u opnemen
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist
Telefonie

Binnen een aantal winkels realiseerden we de telefonie op basis van ‘Voice-over-IP’ technologie. Bellen via het netwerk dus. Dit levert een enorme flexibiliteit op het gebied van schaalbaarheid en toestellocatie. Daarnaast leidt het ook tot efficiëntie op het gebied van kosten.

Bureau automatisering

Pc’s, laptops, een bedrijf kan tegenwoordig niet meer zonder. Het is dus zaak dat deze machines goed worden ingericht, beveiligd en onderhouden. Advies en levering van de juiste virus bescherming, toegangsrechten op het netwerk en de juiste instellingen voor updates, het maakt allemaal deel uit van het totale automatiseringspakket.

WiFi: draadloos netwerk

Voor de laptops en smartphones van de medewerkers is er uiteraard in elke winkel een WiFi netwerk zodat deze devices op een veilige manier van het netwerk gebruik kunnen maken. Daarnaast verliezen we de klant natuurlijk niet uit het oog! Bezoekers van een winkel van De Gouden Ton kunnen gebruik maken van een WiFi toegang voor klanten. Hiervoor is een apart WiFi netwerk aangelegd dat gescheiden is van het netwerk van de winkels. Hierdoor zijn risico’s van buitenaf uitgesloten.

Camera beveiliging

Ook de fysieke beveiliging is in orde. Zowel buiten als binnen zijn enkele winkels voorzien van camera’s voor de beveiliging en diefstalpreventie. Via een beveiligde verbinding kunnen de winkeleigenaren de camerabeelden bekijken. Dit kan op een gewone PC, maar natuurlijk ook op een tablet of smartphone. Op ieder moment van de dag kunnen ze live de camerabeelden bekijken of teruggaan in de historie en de beelden van eerder zien.

Een totaalconcept waar de klant geen omkijken meer naar heeft

SolidQ IT ontwierp de nieuwe infrastructuur voor zowel Résidence Wijnen als de winkels van De Gouden Ton. Tevens verzorgden we de levering, installatie en configuratie van alle onderdelen. Tenslotte waken we iedere dag over dit kritische onderdeel van de bedrijfsvoering. Hierdoor garanderen we de betrouwbare, veilige en probleemvrije werking van alle ICT die de ondernemingen in gebruik hebben.

Wil je ook eens een praatje maken over een totaalconcept als dit? Dat doen we natuurlijk graag. Door contact met ons op te nemen heb je de eerste stap al gezet.


Vandaag de laatste blog in de aanloop naar de invoering van de AVG. Ben je er helemaal klaar voor? Wij hopen van wel.Wij zijn trots om te werken voor:
Werkplek- en serverbeheer

Op afstand of op locatie: altijd goed advies en de beste oplossing

Support

Onze helpdesk is iedere dag bereikbaar tijdens kantoortijden, op verzoek ook daarbuiten en 24/7 via ons ticketsysteem. U wordt direct geholpen.
Veiligheid

Uw bedrijfssystemen up to date en goed beveiligd tegen risico's van buitenaf

Flexibel

Voor bedrijven met 1, 30, of meer werkplekken: voor elke onderneming hebben we de juiste oplossing