0297 - 38 52 55
0297 - 38 52 55
info@solidq.nl




Bel: 0297 - 38 52 55
Of laat ons contact met u opnemen
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist


WiFi-scan

WiFi is onmisbaar vandaag de dag. Of het nu gaat om een thuis-, of kantooromgeving of horecagelegenheid - steeds meer mensen nemen een eigen device mee ("Bring Your Own Device") en willen verbinding maken met het WiFi-netwerk. Maar hoeveel WiFi accesspoints heb je nodig voor een goede dekking? Hier biedt een WiFi meting, ook wel site survey genoemd, uitkomst. 

Heb je een slechte of langzame WiFi-verbinding?

Mogelijk wordt dat veroorzaakt doordat het simpelweg te druk is in de lucht om je heen. Uit onderzoek is gebleken dat de WiFi-ontvangst in woonwijken en stadscentra ronduit belabberd is door de grote hoeveelheid draadloze apparaten die in gebruik zijn. Een oplossing kan zijn om het WiFi-kanaal van je router te veranderen, maar dan moet je wel eerst weten op welk kanaal het minder druk is.

Kanaal veranderen van de WiFi

Een van de eenvoudigste dingen die je kunt doen om je signaal te verbeteren, is het kanaal veranderen waar de router gebruik van maakt. Met name op 2,4 GHz kan dat vaak al genoeg zijn om de doorvoersnelheid naar een acceptabel niveau te brengen en soms zelfs drastisch te verbeteren. Alle draadloze netwerken die zich in je omgeving bevinden, kunnen voor storing zorgen. Denk bijvoorbeeld aan WiFi-accesspoints van de buren, draadloze netwerkprinters en draadloze telefooncentrales. Veel routers staan zo ingesteld dat ze automatisch een bepaald kanaal kiezen om draadloos op te zenden en te ontvangen. Dat is echter niet altijd het beste kanaal voor de situatie waarin jij je bevindt. Het blijkt nog altijd moeilijk te zijn voor fabrikanten om een ‘channel selector’ te ontwikkelen die dit feilloos kan.

Wat kan SolidQ voor u betekenen ?

Door op locatie een WiFi meting te doen kan precies worden gemeten hoe sterk het WiFi bereik is en met welke snelheden gebruik kan worden gemaakt van het netwerk. Omdat er vaak problemen voorkomen in bedrijfspanden met de WiFi dekking op bepaalde locaties is er een probleem analyse mogelijk. Zo'n analyse doen wij met speciale hardware en gelicenseerde software. Hier komt een site survey rapport uit dat we vervolgens met u doornemen.

Wij maken graag een voorstel voor het uitvoeren van een scan bij u op locatie. Deze scan is volledig gratis als u besluit de hardware en installatie bij ons uit te besteden. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Bel: 0297 - 38 52 55
Of laat ons contact met u opnemen
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist









Wij zijn trots om te werken voor: