0297 - 38 52 55
0297 - 38 52 55
info@solidq.nl


Nederland wint goud voor WiFi gebruik

24 augustus 2016

Uit recent onderzoek blijkt dat Nederlanders, vergeleken met de rest van de wereld, het langst van iedereen op WiFi bivakkeren. Tijd om in dit artikel eens te kijken of we voor jouw bedrijf iets kunnen met die wetenschap.

Nederlanders houden van WiFi

Het komt vast niet als een verrassing dat het aantal smartphones en tablets nog steeds stijgt. Ook uit onderzoeken naar gebruik van het internet blijkt dat het gebruik via een mobiel apparaat nog steeds stijgt. Meer dan de helft van het internet gebruik blijkt mobiel.

De firma ‘OpenSignal’ heeft onderzocht dat wij Nederlanders maar liefst voor 70 procent van onze online tijd via WiFi verbonden zijn. Daarmee winnen we het van de nummers twee en drie, China en Nieuw-Zeeland.

Mobiel internet

De staat van het mobiele internet, 3G en 4G, is bepaald niet slecht in Nederland. Zowel qua dekking als qua snelheid hebben de meeste providers het goed voor elkaar. Toch zie je dat Nederland hier ‘slechts’ een zevende plek bekleedt in de wereldranglijst.

Vermoedelijk heeft dit te maken met de Nederlandse perceptie dat mobiel internet duur is. In sommige gevallen is het dat ook, zeker als we naar het buitenland gaan. Het al of niet aanwezig zijn van (gratis) WiFi blijkt tegenwoordig zelfs een belangrijke voorwaarde bij het uitzoeken van een vakantiebestemming.

WiFi is gratis

Uiteindelijk blijven we toch zuinige Nederlanders. Voor WiFi hoeven we niet te betalen en dus heeft dat onze voorkeur. Niets mis mee. Je kunt als bedrijf wel je voordeel halen uit deze wetenschap. Door in je bedrijf gratis WiFi aan te bieden zijn (potentiële) klanten eerder genegen je te bezoeken. Helemaal in de horeca lijkt het een snel groeiende trend. We willen immers allemaal liever appen tijdens de borrel, toch? Vooral als we WiFi hebben.

Biedt jij al WiFi voor klanten aan?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om via jouw bedrijfsnetwerk op een veilige manier WiFi aan te bieden aan bezoekers? Vraag dan eens een gesprek aan met één van onze experts op dit gebied. We helpen je graag verder.


Deze post is meer dan 2 maanden geleden gepubliceerd, waardoor het mogelijk is dat sommige cijfers, feiten of functies inmiddels zijn achterhaald. Houd hier rekening mee bij het lezen van dit artikel. Bekijk de nieuwste artikelen op de SolidQ blog.

Bel: 0297 - 38 52 55
Of laat ons contact met u opnemen
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist