0297 - 38 52 55
0297 - 38 52 55
info@solidq.nl


Social WiFi – Hierom wil je het

16 augustus 2016

Voor een bedrijf wordt het steeds lastiger om nieuwe klanten en bezoekers aan te trekken. Helemaal als winkel of horecagelegenheid zoek je manieren om je te onderscheiden van je concurrenten. Door gratis WiFi aan te bieden maak je zo’n onderscheid. Weet je echter ook wat het oplevert? Lees hier hoe je dit bepaalt.

Zo werkt WiFi

Iedereen kent onderhand WiFi wel van thuis. We hebben allemaal wel een smartphone of laptop die we thuis niet met dat dure 4G data abonnement willen gebruiken. WiFi biedt daar, als draadloos privé netwerk, uitkomst. Voor je bedrijf ook. Je bezoekers geef je gratis toegang tot een veilig WiFi netwerk met beperkte mogelijkheden. Dat is klantvriendelijk en het kan net het verschil zijn waarom een bezoeker juist bij jou naar binnen stapt.

Dit zijn de voordelen van Social WiFi

Moet je nu jouw snelle internet gratis weggeven? Ja en nee. De ja is van gratis, je rekent er geen geld voor. De nee hoort bij weggeven, dat doe je niet. Zorg dat je informatie terugkrijgt die voor jou van belang is.

Door een bezoeker simpel in te laten loggen weet je wie hij of zij is. Je kunt zelfs een tegenprestatie in de vorm van een like of een tweet vragen bij het inloggen. Zo geef je jouw digitale relevantie ook weer een boost.

Wist je trouwens dat je bij WiFi de toegang kunt beperken, zodat het alleen tijdens jouw openingstijden bruikbaar is? Of de maximale bandbreedte die het mag gebruiken van jouw internetaansluiting?

Na het inloggen weet je dus wie, wanneer en hoe lang te gast was in jouw netwerk. Daarmee kun je een lijst bouwen met waardevolle informatie voor jouw marketing activiteiten. Daarnaast zou je zelfs trends kunnen spotten door bij te houden welke sites je gasten bezoeken. Je kunt zelfs met locatiebepaling de routering in jouw winkel evalueren en verbeteren.

Wil jij Social WiFi inzetten in jouw bedrijf?

Vraag dan gerust eens om een vrijblijvend gesprek. Onze experts praten je met alle plezier bij over alle aspecten om deze technologie veilig en efficiënt in te zetten.


Deze post is meer dan 2 maanden geleden gepubliceerd, waardoor het mogelijk is dat sommige cijfers, feiten of functies inmiddels zijn achterhaald. Houd hier rekening mee bij het lezen van dit artikel. Bekijk de nieuwste artikelen op de SolidQ blog.

Bel: 0297 - 38 52 55
Of laat ons contact met u opnemen
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist