0297 - 38 52 55
0297 - 38 52 55
info@solidq.nl


Office 365: 5 redenen om vandaag nog te starten

08 augustus 2016

Je hebt goede computers in je bedrijf, alleen staat overal andere software op. Investeren in nieuwe software voor iedereen is duur. De cloud biedt uitkomst met Office 365. Ben je benieuwd waarom je dit wilt en hoe je dit eenvoudig en zonder hinder voor je bedrijf kunt implementeren? En vooral: wil je het zelf doen of laat je het doen? We geven je in dit artikel vijf redenen en handvatten om Office 365 zonder problemen in te zetten.

1. Altijd en overal de nieuwste software met Office 365

De cloud biedt fantastische voordelen voor zelfstandigen. Of je nu een éénpitter bent, een startend bedrijf of al wat groter, waarschijnlijk heb je nog geen gecertificeerde IT’ers in dienst. Opletten of je voor elke computer de juiste licenties hebt gekocht en of het goed geïnstalleerd is, komt dan op het bordje terecht van iemand die dit er even bij moet doen.

Office 365 van Microsoft zorgt voor een enorme verlichting van deze taken. Je krijgt hier toegang tot de meest gebruikte kantoorsoftware programma’s via de cloud. Geen omkijken meer naar. Mits goed ingeregeld kan iedereen precies die software gebruiken die ze voor hun job nodig hebben. Alles tegen een vast, laag maandbedrag. Komt er een nieuwe versie uit? Iedereen krijgt ‘automagisch’ een update naar die nieuwe versie, zonder tussenkomst van IT-mannetjes en zonder heftige extra investeringen.

Je haalt hiermee eigenlijk alle IT-middelen in huis die een groot bedrijf ook heeft: een zakelijke e-mail oplossing, gedeelde agenda’s, contactpersonen en taken, een centrale plek om documenten op te slaan en om aan projecten te werken. Desgewenst zelfs een chat mogelijkheid om ’s avonds met collega’s te overleggen.

2. Met Office 365 heb je grip op jouw IT budget

Met de komst van de cloud is de tijd voorbij dat je voor elke computer in je bedrijf nieuwe software moest kopen. Misschien herken je dit wel: je neemt een nieuwe medewerker aan en daar koop je een computer voor. Alleen is de tekstverwerker die je in je bedrijf gebruikt een andere (oudere) versie en die is niet meer te koop. Wat nu? Van alle computers de tekstverwerkers upgraden naar een nieuwe versie omdat er een nieuw iemand begint?

Met Office 365 is dit probleem verleden tijd. Microsoft biedt overzichtelijke tarieven aan per toepassing en heeft ook handige combinatie bundels gemaakt. Hierdoor weet je altijd wat je per maand kwijt bent. Door Office 365 in te zetten heb je ook nog eens van alle toepassingen de allernieuwste versie in gebruik. Dit is onderdeel van de service van Microsoft.

3. Office 365 is schaalbaar

Net als bij de licenties en versies kun je het aantal gebruikers met hetzelfde gemak bijstellen. Je mag altijd groter of kleiner. Omdat Office 365 is gebaseerd op persoonlijke abonnementen, voeg je een nieuwe medewerker met één druk op de knop toe. En dit zonder zorgen over de samenwerking met de andere computers. Iedereen heeft altijd dezelfde versie om mee te werken.

4. Het Martini effect: anytime, anyplace, anywhere

Hadden we het al eens over de cloud gehad met je? Wij zijn er nogal enthousiast over. Het zorgt voor de loskoppeling van onze kantooromgeving én van het kantoor zelf. Je kunt nu werkelijk overal werken wanneer je maar wilt. Op het apparaat van jouw keuze. Of je nu dat ene bestandje wilt bewerken op je kantoorcomputer, thuis op de tablet of in de file op je smartphone, het kan allemaal. En vooral: het werkt overal en altijd!

5. Office 365: Zelf doen of laten doen?

Het klinkt allemaal bijna te goed om waar te zijn. Toch krijg je het echt allemaal. Zit er dan geen addertje onder het gras? Een kleintje misschien. Het is belangrijk om een aantal zaken goed in te regelen wanneer je gaat starten met Office 365. Dat doet Microsoft niet voor je. Hoe gemakkelijk het allemaal klinkt in de Microsoft brochure, een beetje hulp om alles goed af te stellen in de wondere wereld van IMAP, http en ftp is best fijn. Daar zet je dan wel die gecertificeerde IT’er voor in. Die garandeert dat alles goed werkt en dat het dat ook blijft doen.

Ben je benieuwd naar de visie van de specialisten bij SolidQ IT? Kom dan bijvoorbeeld een keer een gevulde koek doen. Er gaat een wereld voor je open!


Deze post is meer dan 2 maanden geleden gepubliceerd, waardoor het mogelijk is dat sommige cijfers, feiten of functies inmiddels zijn achterhaald. Houd hier rekening mee bij het lezen van dit artikel. Bekijk de nieuwste artikelen op de SolidQ blog.

Bel: 0297 - 38 52 55
Of laat ons contact met u opnemen
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist