0297 - 38 52 55
0297 - 38 52 55
info@solidq.nl


Gratis WiFi voor je bezoeker, jij inzicht in wie je klanten zijn

07 april 2016

Je biedt je gasten graag een stukje extra service in de vorm van gratis WiFi. Hoewel het misschien niet wenselijk is dat iedereen continue op zijn telefoon, laptop of tablet kijkt, verwachten steeds meer mensen een gratis WiFi verbinding in het restaurant, hotel of kantoor. Maar voor welke oplossing moet je kiezen?

Gratis WiFi in een winkel, restaurant of hotel

Misschien heb je een klein bruin café, of juist een grote brasserie. Of heb je een winkel met meerdere verdiepingen, of run je een hotel met diverse vergaderruimtes? Elke locatie vraagt om een andere WiFi-oplossing. Soms heb je al aan één accesspoint genoeg, maar het kan zo zijn dat je een netwerk van accesspoints nodig hebt. En natuurlijk wil je dan dat je bezoeker zonder probleem van de ene kant naar de andere kant kan lopen, zonder iedere keer connectie te hoeven maken met een ander accesspoint. En vergeet ook niet om je netwerk te beveiligen!

Gemak voor de klant, waardevolle data voor jou

Maak het makkelijk voor de klant. Ingewikkelde inlogcodes zijn niet meer nodig. Voor gratis WiFi zijn je bezoekers best bereid wat terug te geven. Het is dus mogelijk om ze bij het inloggen op het netwerk een welkomstscherm te geven. Door de bezoekers in te laten loggen met een social profiel (bijvoorbeeld Facebook, Linkedin of Twitter), of een e-mailadres in te laten vullen, kom je als eigenaar meer te weten over wie jouw horecagelegenheid bezoekt. Met handige tools krijg je zo een overzicht van je bezoekers, compleet met naam, e-mailadres, geboortedatum en demografische gegevens. Waardevolle informatie voor jou en je bedrijf. Informatie die je goed kunt gebruiken in je marketingstrategie.

Follow-up acties

Naar aanleiding van het aanmelden op het WiFi-netwerk kun je bezoekers via de mail attenderen op speciale acties, nieuwe menukaarten of mensen feliciteren met hun verjaardag. Hiermee vergroot je in rap tempo de betrokkenheid bij je bedrijf en zullen bezoekers nog eens terugkeren.

Welke WiFi-oplossing werkt voor mij?

Er zijn talloze leveranciers van accesspoints en software. In sommige gevallen kan de bestaande situatie gebruikt worden, in andere gevallen worden er nieuwe accesspoints geplaatst. Wil je zelf bepalen op welke tijden de WiFi te gebruiken is, wil je gebruikers blokkeren of de snelheid van het netwerk bepalen? Alles is mogelijk. Meer weten? Neem dan contact met ons op, dan kijken we naar de beste oplossing. SolidQ kan het gehele traject van oriëntatie, het aanvragen en aanleggen van de internetverbinding en accesspoint verzorgen.

Lees ook onze blog over social WiFi.


Deze post is meer dan 2 maanden geleden gepubliceerd, waardoor het mogelijk is dat sommige cijfers, feiten of functies inmiddels zijn achterhaald. Houd hier rekening mee bij het lezen van dit artikel. Bekijk de nieuwste artikelen op de SolidQ blog.

Bel: 0297 - 38 52 55
Of laat ons contact met u opnemen
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist