0297 - 38 52 55
0297 - 38 52 55
info@solidq.nl


Waarom over gaan op 4G ?

14 juli 2017

 Met 4G snelheid kun je razendsnel mobiel streamen, gamen, uploaden en downloaden zonder vervelende haperingen. Maar hoe snel is 4G nu eigenlijk echt? Daar kunnen we duidelijk over zijn: 4G is razendsnel. Je kunt het vergelijken met een hobbelig zandweggetje en een snelweg. Met 3G zat je nog op het zandweggetje, en dat is prima als het niet druk is, je hebt de hele weg voor jezelf en van niemand last. Het wordt vervelender als het drukker wordt en opeens in de file staat. Op het 3G internet werkt het net zo: als je met veel mensen tegelijk wilt internet, dan duurt het allemaal veel langer. Met 4G heb je dit probleem niet, de bandbreedte van 4G is veel groter waardoor er veel meer mensen gebruik van kunnen maken. Dus hoe druk het ook is, er is ruimte genoeg voor iedereen.

Bereik binnen gebouwen. 

Wifi is bedoeld voor internet binnen gebouwen, maar met 4G heb je binnen ook bereik. Hiermee is het stabieler dan 3G internet. Met 3G kon het signaal nog wel eens wegvallen binnen gebouwen. Dat kan frustrerend zijn als je bijvoorbeeld voor je werk een promo filmpje wilt kijken  in een gebouw met dikke muren. Met 4G heb je daar geen last meer van. Dat komt omdat telecom bedrijven gebruik maken van drie frequenties: een hoge, gemiddelde en lage. De hoge frequentie heeft een kort bereik om veel mensen in de steden te bereiken. De lage frequentie heeft een lang bereik dat ver doordringt tot het platteland en ook door dikke muren in gebouwen heen gaat.

Hoe wordt dit geraliseerd ? 

Bij 4G Internet krijgt u een 4G+ internet modem. Dit modem meldt zich aan op meerdere 4G+ zendmasten. Deze masten hebben een verbinding met het zakelijke glasvezelnetwerk. In de masten hangen de zenders die de afstand overbruggen tussen de zendmast en uw bedrijfslocatie.
In uw bedrijfspand wordt een 4G+ modem geplaatst die het signaal van de masten ontvangt en omzet naar een normaal internet signaal. Achter het 4G+ modem komt uw eigen firewall te staan.

 

Meer weten ? 

Wil je meer weten over 4G neem dan een kijkje op onze website, en mocht je vragen hebben over 4G of interesse, neem dan gerust contact met ons op. 


Deze post is meer dan 2 maanden geleden gepubliceerd, waardoor het mogelijk is dat sommige cijfers, feiten of functies inmiddels zijn achterhaald. Houd hier rekening mee bij het lezen van dit artikel. Bekijk de nieuwste artikelen op de SolidQ blog.

Bel: 0297 - 38 52 55
Of laat ons contact met u opnemen
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist