0297 - 38 52 55
0297 - 38 52 55
info@solidq.nl


Een password manager voor orde in de digitale chaos

03 juli 2017

Er wordt wat afgehackt tegenwoordig. Des te meer reden om eens stil te staan bij alle wachtwoorden die je gebruikt. Hoeveel wachtwoorden heb jij intussen al op een spiekbriefje staan? Tegenwoordig moet je overal een account aanmaken en daar hoort een wachtwoord bij. Of password, zoals het zo mooi in het Engels heet. Het is een noodzakelijk kwaad, wachtwoorden zijn je eerste linie van verweer tegen hackers. En natuurlijk gebruik je overal een ander password. Hoe houd jij ze uit elkaar?

Maar drie keer proberen!
Sites die hun wachtwoordbeleid streng aanpakken eisen combinaties van gewone letters, leestekens en meer. Bij het inloggen krijg je ook maar drie kansen, dan is het op en word je geblokkeerd of moet je wachten. Die sites zijn uiteraard maar een kant van het verhaal. Neem zelf ook je verantwoordelijkheid.  Zorg dat je overal een ander wachtwoord gebruikt, anders maak je het de hackers wel heel gemakkelijk.

Inloggen met Facebook of LinkedIn
Op steeds meer plekken zie je de mogelijkheid om in te loggen met een socialmedia-account, bijvoorbeeld van Facebook of LinkedIn. Makkelijk, zonder twijfel, maar gebruik dit wel met wat gezond verstand. Controleer of de pop-up om in te loggen wel van het genoemde social network komt. Het kan altijd een val zijn om jouw inloggegevens te stelen. Daarnaast, je geeft hiermee informatie prijs over jezelf aan het betreffende netwerk. Wil je dat? Voor je het weet zien al jouw vrienden in hun tijdlijn dat je hebt ingelogd op een online shop voor trouwringen. Hmmmmmm.

Password managers maken jouw leven weer simpel
Een password manager is een hulpprogramma dat je kunt installeren om al jouw verschillende passwords voor je te onthouden. Het werkt een stuk veiliger dan dat spiekbriefje. De toegang tot de passwords is namelijk zwaar beveiligd. Met een biometrische scanner bijvoorbeeld, of een tweestapsverificatie.

Iets voor jou?
Hebben we je aan het denken gezet? Goed. Wil je nu meer informatie over password managers? Neem dan even contact met ons op. Praten we je meteen helemaal bij.

 

 


Deze post is meer dan 2 maanden geleden gepubliceerd, waardoor het mogelijk is dat sommige cijfers, feiten of functies inmiddels zijn achterhaald. Houd hier rekening mee bij het lezen van dit artikel. Bekijk de nieuwste artikelen op de SolidQ blog.

Bel: 0297 - 38 52 55
Of laat ons contact met u opnemen
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist